Életrajz

Bartos Erika, a Pro Familiis-díjas meseíró könyvei békés szigetet jelentenek a mai rohanó világban. Meséit saját maga illusztrálja. Művei a hazai könyvtárak legkölcsönzöttebb kötetei között vannak, verseit több zenekar megzenésítette, klasszikus gyerekkari kórusművet is komponáltak szövegeire. A töretlen sikerű Bogyó és Babóca könyvek meséivel kelt életre tíz éves csend után a magyar diafilmgyártás, majd e történetekből rajzfilm is készült – ez volt a rendszerváltás után az első magyar animációs mesesorozat.

Pályája kezdetétől fogva aktívan foglalkozik súlyos betegségben szenvedő gyerekekkel. Hiánypótló karitatív könyveiért, sokrétű jótékony tevékenységéért miniszteri elismerésben részesült, a Máltai Szeretetszolgálat és a Vöröskereszt oklevelét is átvehette, majd 2017-ben a Csillagbusz című kötet kapcsán Év Gyermekkönyve díjban részesült. Művei több nyelven megjelentek, munkáját számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el.

Diplomáját a BME Építészmérnöki karán szerezte, a Magyar Építész Kamara és Budapest Főpolgármesteri Hivatalának különdíjával. Építészmérnöki végzettsége miatt könyveiben hangsúlyos szerepet kap az épített környezet. A szerző a főváros építészetét is feldolgozta 2016-ban, a mesekönyvek világából kilépve építészeti albumot adott közre Budapest titkai címmel, saját grafikáival illusztrálva. A kötettel elnyerte a Szép Magyar Könyv Verseny főpolgármesteri különdíját.

Bővebben…Kapcsolat A weboldal tartalma engedély nélkül nem másolható, mind a képanyag, mind a szövegek átvételéhez a szerző írásos hozzájárulása szükséges.
Webszerkesztő: Webműhely Kft.