bezár X

 

Hamarosan megjelenik a Brúnó Budapesten sorozat negyedik kötete, Pest fényei címmel!

Könyvbemutató: Könyvfesztivál, Millenáris Park, április 27,     11 óra
Bővebben

 

Már kapható a sorozathoz készült társasjáték!
Bővebben

 

megtekintés

 

A sorozatról

A Brúnó Budapesten című sorozat a főváros szépségeit, érdekes részleteit, nevezetességeit mutatja be gyerekszemmel. Ez egyfajta visszatérés az eredeti építészmérnöki szakmámhoz. A sorozat ugyanakkor nem csak az épített környezetre helyezi a hangsúlyt, a látványosságok ismertetése, az egyes események egy összefüggő történetbe ágyazva követik egymást. Ez a mű egy igazi jutalomjáték nekem, a gyereklélek és az építészet a két terület, amivel legszívesebben, és legnagyobb örömmel foglalkozom. Korábban is volt már városjáró könyvem, a Hoppla meséi című kötetben Pécs városát rajzoltam végig, annak kapcsán, hogy 2010-ben Pécs lett Európa Kulturális Fővárosa. A könyv elnyerte a Magyar Turisztikai Hivatal elismerését, és Pécs város Pro Civitate díját. Később, 2016-ban megjelent a Budapest titkai című építészeti albumom, melyben a főváros századfordulós remekei közül mutattam be néhányat, saját tustoll-grafikáimmal. A kötet elnyerte a Szép Magyar Könyv Verseny főpolgármesteri különdíját.

A Brúnó-sorozat mögött sok év munkája rejlik, mind rajzban, mind az anyagok felkutatásában és összeállításában. A történet főszereplője egy óvodás kisfiú, Brúnó, aki szüleivel a Balaton partjáról Budapestre költözik. Rokonok és a társasházi szomszédok segítségével lépésről lépésre ismeri meg a kerületeket. De a könyv igazi főszereplője maga a főváros. A sorozatot egyelőre hat kötetre tervezem: Buda, Pest és az agglomeráció bemutatása mellett külön kötetet szánok a Dunának, melyben a folyó, a szigetek és a hidak kapnak majd helyet. (Móra Kiadó)

Videók a Brúnó-sorozatról   

Cikkek a sorozatról:
Bartos Erika kettévágta a Várhegyet
Nekem az építész szakma csak jót adott
Buda tornyai
Jutalomjáték buborékfújóval
Turistamagazin

 

 

 Kapcsolat A weboldal tartalma engedély nélkül nem másolható, mind a képanyag, mind a szövegek átvételéhez a szerző írásos hozzájárulása szükséges.
Webszerkesztő: Webműhely Kft.